About

Visit our Facebook page
See our tweets
Harapan Baru

Selepas 60 tahun kerajaan Parti Perikatan dan Barisan Nasional, Malaysia memberi mandat kepada kerajaan baru. Kerajaan Pakatan Harapan dilihat sebagai sebuah kerajaan yang akan berjuang untuk ketelusan dan keadilan untuk membina semula negara.

Dengan semangat ketelusan, saya telah menyediakan Harapan Meter sebagai rujukan dan perbincangan untuk memantau Manifesto Pakatan Harapan. Tapak ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia untuk memantau prestasi kerajaan baru.

Janji

Status JANJI akan ditukar semata-mata berdasarkan bukti - artikel berita, dokumen pemerintah rasmi, atau apa saja dipersetujui sebagai bukti nyata tentang apa yang sedang kerajaan lakukan.

Tanggungjawab Kita Sebagai Rakyat

Jika kita benar-benar mengambil berat tentang apa yang dikatakan dan komited semasa kempen pilihan raya ke-14 lepas, maka tugas kita sebagai RAKYAT untuk memantau kemajuan kerajaan kita sendiri. Ahli politik bertanggungjawab - tetapi begitu juga kita.

Bagaimana saya boleh menyumbang?

Berkongsi sumber yang boleh dipercayai untuk menukar status janji. Tindakan daripada kerajaan, adalah bukti yang lebih kukuh daripada kenyataan media mereka.

Hubungi

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi saya e-mel: harapanmeter@gmail.com

Harapan Meter diilhamkan oleh The TrudeauMeter