House Rules

Kami telah menetapkan Peraturan-Peraturan ini untuk memastikan messageboards menjadi persekitaran yang sihat untuk perbincangan supaya semua orang dapat memanfaatkan sepenuhnya komen di laman web ini.

Kami berhak memadamkan komen yang:

Menyerang Penghinaan atau ancaman peribadi yang diarahkan kepada sesama peserta atau orang lain (seperti ahli politik) tidak dibenarkan. Sudah tentu anda dibenarkan untuk tidak bersetuju dengan orang lain (termasuk Perdana Menteri) tetapi sila lakukan dengan cara yang hormat dan bijaksana. Di samping itu, perkauman, seksis, bahan seks secara eksplisit, kasar atau tidak menyenangkan akan dihapuskan.

Mengandungi spam Spamming atau banjir tidak dibenarkan. Spamming bermakna menghantar ulasan sama atau sangat serupa berkali-kali di seluruh laman web ini. Banjir bermakna menghantar semula sumbangan anda ke thread messageboard yang sama beberapa kali.

Mengandungi pautan yang tidak sesuai Apabila menghantar pautan, sila pastikan ia berkaitan dengan perbincangan yang anda lakukan dan bahawa mereka tidak mengarahkan penonton ke kandungan yang tidak sesuai.

Tidak dalam bahasa Inggeris atau dalam Bahasa Malaysia Kita perlu membuat komen pasti boleh diperiksa dan mahu semua pembaca memahami komen tersebut. Messageboards ini dwibahasa - anda boleh menghantar komen anda dalam Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris.

Komen boleh ditandakan dengan mengklik pada ikon bendera kecil di penjuru kanan sebelah atas setiap komen. Tolong beri komen sahaja yang jelas melanggar peraturan ini dan kami akan berusaha sebaik mungkin untuk memastikan messageboards menjadi tempat yang mengalu-alukan di mana semua orang boleh mengadakan perbincangan dan perdebatan yang bermakna mengenai Malaysia.